ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ

Нашата веб страница е : https://www.arnoldshop.mk.

Политиката на приватност на www.arnoldshop.mk појаснува каде и како се чуваат личните податоци на сите регистрирани купувачи на оваа веб страна. Оваа политика на приватност се однесува само за www.arnoldshop.mk и поддомените, а доколку е присутен линк кој поврзува со други веб страни, ние не превземаме никаква одговорност во однос на заштитата на личните податоци која ја обезбедуваат тие веб страни.

Секој купувач при регистрација и купување, изјавува дека е запознаен и се согласува со нашата политика на приватност.

Сите лични податоци кои корисникот ги внесува преку регистрација се користат за успешна достава на производот и реализација на плаќањето, а се чуваат согласно одредбите од Законот за заштита на лични податоци и не се отстапуваат на трети страни.
Информациите кои нам ни се потребни се: Име и презиме, e-mail адреса, Адреса на доставување на нарачката и телефон за контакт.
Податоците кои ги собираме и се чуваат кај нас, нема да се објавуваат, продаваат или доставуваат на трета страна освен на надлежните органи на начин определен со законските прописи на Република Северна  Македонија.
www.arnoldshop.mk не собира никакви информации од финансиска природа како број на Картичка и/или број на банкарска сметка. Податоците околу кредитната картичка и банкарската сметка ќе бидат чувани и користени исклучиво од страна на Комерцијална Банка АД Скопје и провајдерот на услуги Cpay.
Трансакцијата при наплаќање на производот е пренасочена и се процесира преку порталот за наплата од кредитни картички на Комерцијална Банка АД Скопје и провајдерот на услуги Cpay. Порталот користи современа заштита на податоците и сите процеси се одвиваат преку сигурна конекција со банката.
Родителите и старателите имаат обврска да ги информираат своите малолетни деца за безбедно и одговорно ракување со личните податоци.
Малолетни лица не смеат да даваат лични податоци без одобрение од нивните родители или старатели и www.arnoldshop.mk нема намерно да собира или користи податоци од малолетни лица.
www.arnoldshop.mk ги превзема сите заштитни мерки за заштита на личните податоци на купувачите со цел да се минимизира ризикот од неовластен пристап и злоупотреба на истите.

Оваа политика на приватност стапува на сила од Јануари 2021г. Промените во политиката на приватност ќе бидат јавно објавени на веб странатa www.arnoldshop.mk најмалку 30 дена пред да стапат во сила.

Кога посетителите оставаат коментари на страницата, ги собираме податоците што се прикажани во формуларот за коментари. Исто така и IP адресата на посетителот и низата на кориснички агенти на прелистувачот за да помогнат во откривањето на спам.

Контакт форми
Колачиња
Ако оставите коментар на нашата страница, можете да одлучите за да го зачувате вашето име, е-пошта и веб-страница, во колачиња. Ова е за ваше олеснување, за да не мора повторно да ги пополните вашите податоци кога оставате друг коментар. Овие колачиња ќе траат една година.

ЦЕЛИ НА КОРИСТЕЊЕ
Податоците кои ги прибираме ќе се користат само за да овозможат да ја користите веб страната и да ви се достават производите и услугите што ги барате или за други цели за кои ја имаме вашата согласност, освен во случаи предвидени со закон.

ПРАВО НА ПРИСТАП И КОРЕКЦИИ
Вие имате право да ги ревидирате и дополните личните податоци кои се зачувани во нашата база и доколку сметате дека се застарени или неточни. Само испратете е-пошта на адресата дадена во контакт формата : info@arnoldshop.mk

ЗАДРЖУВАЊЕ НА ПОДАТОЦИ
Личните податоци ги задржуваме само онолку што е потребно за да ви испорачаме одговор на прашањата што сте ги побарале или за кои сме ја добиле вашата согласност, освен во случаи предвидени со закон (на пр. во врска со тековен судски процес)

За корисниците кои се регистрираат на нашата веб-страница, ние ги чуваме и личните информации што ги даваат во нивниот кориснички профил. Сите корисници можат да ги гледаат, уредуваат или бришат своите лични податоци во секое време (освен што не можат да го променат нивното корисничко име). Администраторите на веб-страници исто така можат да ги видат и уредуваат тие информации.

Коментарите на посетителите можат да бидат проверени преку автоматизиран спам сервис или мануелно од администраторот.АРНОЛД увоз-извоз ДООЕЛ Битола го задржува правото да не го објави Вашиот коментар.

КАКО МОЖАМ ДА ГИ КОНТРОЛИРАМ КОЛАЧИЊАТА?
Имате право да одлучите дали ќе ги прифатите или одбиете колачињата.

Website Cookie Preference Tool – Алатка за преферирани колачиња на веб страна Колачињата кои ги преферирате можете да ги одберете ако го посетите TRUSTe preference center со кликнување на следниот линк: http://preferences-mgr.truste.com/.

Browser Controls: Контрола на пребарувач. Можете да ги поставите или дополните контролите на вашиот веб пребарувач да прифаќа или одбива колачиња. Ако одберете да одбиете користење на колачиња, сеуште ќе можете да ги користите веб страните, иако пристапувањето до некои функционалности и делови од нашите веб страни може да биде ограничено. Начинот на кој можете да го одбиете користењето на колачиња преку контрола на веб пребарувач се разликува, затоа треба да побарате повеќе информации во менито за помош на пребарувачот.

Disabling Most Interest Based Advertising: Оневозможување на најголемиот дел од Рекламирање базирано на интерес.

Повеќето од рекламните мрежи ви овозможуваат начин да го откажете Рекламирањето базирано на интерес. За повеќе информации посетете ја веб страната

http://www.aboutads.info/choices/ или http://www.youronlinechoices.com

Mobile Advertising: – Мобилно рекламирање. Можете да ги откажете идентификаторите за мобилно рекламирање кои се користат за некои видови на Рекламирање базирано на интерес, вклучително и оние кои ние ги користиме, преку пристапување до поставувањата (settings) на вашиот Apple или Android мобилен телефон и следење на најновите објавени инструкции. Ако ги откажете, ние ќе ги отстраниме сите податоци за вас и натаму нема да прибираме и следиме ваши податоци. Случајниот ID кој ние (или нашите партнери – трети страни) претходно сме ви го доделиле исто така ќе биде отстранет. Ова значи дека, доколку во иднина решите да се вклучите, нема да можеме и натаму да ве следиме преку истиот ID како претходно, и за сите практични цели, вие ќе бидете нов корисник во нашиот систем.

Do Not Track: – Не следи Некои интернет пребарувачи – како што се Internet Explorer, Firefox, и Safari ја вклучуваат и можноста да се пренесат сигналите Do Not Track” или “DNT. Бидејќи не се усвоени единствени стандарди за “DNT, нашите веб страни во моментов не процесираат и не регаираат на “DNT сигнали. Оптика Кочовски сериозно пристапува кон прашањата за приватност и правото на сопствен избор и ќе вложи напори да продолжи со следење на најновите случувања во врска со “DNT технологијата на пребарување и имплементацијата на единствен стандард. За повеќе информации во врска со DNT” посетете ја веб страната All About Do Not Track.

КОЛКУ ЧЕСТО ЌА ЈА АЖУРИРАТЕ ОВАА ИЗЈАВА ЗА КОРИСТЕЊЕ НА КОЛАЧИЊА?
Изјавата за користење на колачиња АРНОЛД увоз-извоз ДООЕЛ Битола ќе ја ажурира повремено со цел истата да ги одразува промените при користење на колачиња кои се користат од оперативни, законски или регулаторни причини. Затоа ве молиме редовно да се навраќате на изјавата за користење на колачиња за да бидете информирани во врска со и користењето на колачињата и поврзаните технологии.

Датумот на крајот од изјавата за користење на колачиња ја означува последната верзија.

КОНТАКТИ
Сите прашања и рекламации во врска со вашите лични податоци треба да се достават во писмена форма до:

АРНОЛД увоз-извоз ДООЕЛ Битола

Ген.Васко Карангелевски Нов Пазар спрат 1 Битола

или на e-mail

info@arnoldshop.mk